Over Faizel

In 1971 in Amsterdam geboren en jaren aan de Bergense kust gewoond, daar waar ik in de jaren ’70 voor het eerst in aanraking kwam met de fotografie. In de jaren die daarop volgden was ik altijd wel in de weer met de camera van mijn ouders. Tot het moment ik mijn eigen analoge (met fotorolletjes) spiegelreflex kon kopen. Dat was het moment waarop het nooit meer goed meer is gekomen. Fascinatie voor zwart/wit fotografie maakte mij tot één van de grootste sponsors van de lokale ontwikkelcentrale. Gelukkig meldde zich het digitale tijdperk. De analoge camera werd minder gebruikt, de overstap naar een digitale camera, en uiteindelijk een digitale spiegelreflex, werd ingezet. Hiermee begon de hobby, waarmee ik in de jaren ’70 begon, steeds meer serieuze vormen aan te nemen. Uiteindelijk in 2015 de stap gemaakt om mij, in mijn mooie woonplaats Amersfoort, als fotograaf te vestigen.

Voor mijn stijl als reportagefotograaf is het erg belangrijk om mijn kennis, kwaliteit en technische vaardigheden up-to-date te houden. Daarom volg ik regelmatig diverse trainingen en workshops bij gerenommeerde vakfotografen zoals voor concert-/portretfotografie bij Ferry Knijn en voor bruidsfotografie bij (Fearless Awards winnaars) Damon Pijlman en Christiaan de Groot. 

Even zo belangrijk als de skills van de fotograaf is ook het gereedschap waarmee hij werkt, dat moet van topkwaliteit zijn. Daarom werk ik ook met digitale spiegelreflexcamera’s van Nikon. Om alles goed en mooi in beeld te krijgen, heb ik een ruime keuze uit hoogwaardige lenzen van Nikon, Sigma en Tamron. 

Een mooie print of exclusief fotoalbum is natuurlijk het mooiste resultaat van al het werk. Vandaar dat ik voor fotoprints gebruik maak van een professionele afdrukcentrale die alleen werkt met Fuji Digital Professional fotopapier voor het beste resultaat. De trouwalbums laat ik maken door specialisten in dit vak. Deze albums worden handgemaakt en gebonden, met foto’s die zijn afgedrukt op fine art fotopapier. Als omslag is er een keuze uit linnen en diverse kleuren runderleer. Deze albums worden standaard geleverd in een mooie bewaardoos. 

Bent u op zoek naar een fotograaf voor een mooi portret of een bruidsfotograaf voor het vastleggen van de mooie herinneringen voor in de toekomst, neem dan gerust contact met me op.

Publicaties
24

Voor een vrijblijvende offerte, of samenwerking